Portugal Estoril Cascais

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Estoril, Cascais och den vilda vackra kusten

 

 

 

Kombinera

Det är lätt och smidigt att förflytta sig mellan Lissabon och kustorterna vilket gör det lämpligt att kombinera några nätter på hotell i Lissabon och sedan flytta till Estoril & Cascais med sol, bad, golf, vandringar eller att bara sitta och titta på folkliv.

 

Enklast och trevligast är tåget från Cais Do Sodre. Köp biljett i luckan, tur & retur.

Åk till slutstationen, tar ca 40 minuter, eller gå av i Estoril, passera under tunneln ut på strandpromenaden och gå mot Cascais. Tag med badkläder, det finns härliga och naturliga havspooler där det går att bada i kallt och friskt Atlanthav. Man måste tycka om kalla bad!

 

Vid stationen i Cascais finns en buss som kör ringlinje, bra sätt att ta sig runt och att se lite av omgivningarna. Hoppa av där det passar. Betala med mynt ombord. I centrum och längs kusten finns små cykel kiosker, här får du låna en cykel under dagen mot uppvisande av legitimation, pass eller körkort. Hjälmar finns inte.

Det är en gåvänlig ort, fortsätt hela kustvägen västerut, massor att se. Fyrar, naturfenomenet ”Boca do Inferno” där havet stormar in. Bra fikastopp och många och bra restaurang för lunch och middag.

 

Du kan fortsätta med buss från Cascais till Praia do Guincho, som är en fin strand med gott om surfare och ihärdiga vindar.

Vid Cabo da Roca ligger fyren som markerar Europas västligaste punkt. Otroligt mäktigt. 

 

Bengtsson© 2010 • Privacy Policy • Terms of Use

www.portugal-turist.se