Portugal Resturang Nöje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mat och nöjen

 

 

Mat & Resturanger

 

När jag berättar om Portugals alla fördelar får jag ofta höra att maten, den kan man inte äta. Nu kan man säkert om man anstränger sig, hitta dåliga resturanger och dessutom välja fel rätter från menyn.

 

Vitsen med följande tips är att minimera denna risk, vi har ätit mycket, ofta och gott. Ett tips är att fråga efter dagens rätt och vilken fisk eller skaldjur som är dagsfärsk. Fisk serveras ofta hela med ben och allt.

 

I Portugal lägger man ofta mer tid på att äta lunch än att äta middag. 

Vi går gärna på  nya okända restauranger så  länge som det är fullt med lokalbefolkning. Bättre betyg kan ett ställe inte få. Tänk på att alla restauranger håller stängt en dag i veckan. Be receptionen hjälpa till att boka bord eller titta in på dagtid och boka bord till kvällen. Många restauranger har inkastare, man får vara lite selektiv, ser menyn och stället bra ut, varför inte, men det finns gott om alternativ. Tag med adresskort från restaurangen om du är nöjd, då är det enklare att hitta tillbaka och att tipsa andra.

 

Många av de restauranger som här följer serverar fisk och skaldjur men kan alltid bjuda på bra kött och kyckling. Husets vin, rött eller vitt håller ofta mycket hög klass. Vatten på flaska är bra komplement.

 

Tänk på att de flesta restauranger oavsett standard, brukar ställa fram, bröd, smör, små ostar, skinka, räkor etc. Säg ifrån direkt om du inte vill ha detta.

Personalen tar inte illa upp, och du slipper äta något du inte vill ha och som kan bli en obehaglig överraskning på notan. Väljer du fisk och skaldjur som har dagspriser, be att kyparen väger och lämnar ett pris INNAN du beställer.

 

Med reservation för att restaurangerna stänger, byter ägare, kock eller förändras till det sämre.

 

Restauranger i Lissabon

Rua dos Correeiros i centrala Lissabon ligger en hel rad med små ställen som när vädret tillåter även har bord utomhus. Dessa små ställen serverar husmanskost och har ofta dagens rätt eller dagens meny till mycket bra pris.

 

På Restaurante X på Rua dos Correeiros 116-118 äter vi gärna lunch.

 

Restaurante e Cervejaria S. TO Amaro, Rua 1 de Maio 130-132. Enkelt och bra.

 

Restaurante Dom Pedro 1, Beco dos Inválidos 32. Enkelt och bra för lunch.

 

På gågatan i Restauradores ligger ett band av bra ställen, undvik dagar då det enbart är turister på krogen, service och maten har tendens att bli sämre då.

 

A Lota, Rua Jardim do Regedor 15, i Restauradores. Bra för middag.

 

Casa do Alentejo, Rua das Portas de Santo Antáo 58, vilken gömd pärla, gå upp för 2 branta trappor, njut av inredningen och mycket speciella miljö.

 

Solar dos Presuntos, Rua das Portas de Santo Antáo 150, skyltar med sin mat.

 

Quebra Mar, Av. Da Liberdade 77, är en klar favorit. Är du ensam, är det trevligast att äta vid bardisken.

 

Cervejaria Trindade, Rua Nova da Trindade 20 C. För några år sedan var man ensam utlänning på denna häftiga ölhall och restaurang. Nu har alla hittat hit. Hög ljudvolym. Lite svår att hitta. Tag med karta.

 

Du passerar Vinho do Porto, Portvinshuset, Rua de Entrequintas, 220, på väg till Cervejaria Trindade. Dyrt och läckert att prova på och lära sig mer om port.

 

Många Fadoklubbar serverar mat, hör med hotellet vilket ställe som gäller eller ta en promenad i BAIRRO ALTO och slink in på första bästa Fado ställe. Ofta tar man en avgift för att täcka musikernas kostnad, detta får man betala oavsett om man äter eller ej. Viktigt att man är tyst under Fadosångerna.

En liten favorit är A Severa på Rua das Gáveas 51-61.

 

Pap’ Acorda, Rua da Atalaia 57-59. En klassiker.  

Olivier, Rua da Teixeira 35, Mästerkrögaren Sr da Costa’s ställe.

  

I gamla hamnkvarteret Docas finns det alltid ett ställe för varje smak. Här är öppet till långt fram på natten. Taxi tur & retur är ett bra tips. Dine & Dance på Blues Café.

 

Espalha Brasas, Tapas och Grill, har en prisvärd Turistmeny.

 

Tänk på att i Portugal har de flesta hotell med 4-5 stjärnor utmärkta restauranger och fantastisk service.

 

 

Restauranger i Cascais och lite längre bort

Restaurante Casa Velha, Avenida Valbom 1, bra läge, en klar favorit.

 

Mar do Inferno ligger vid havet och Boca do Inferno, alltid fullt. Mycket lokalt.

 

Os Navegantes, i korsningen intill Pestana Atlantic Gardens, en liten och mycket trevlig krog.

 

Furnas Do Guincho och Farol da Guia, på vägen mot Guincho stranden. Bil behövs. Två härliga restauranger för en långlunch på helgen.

 

Bar do Guincho, längst bort i kröken, här håller alla surfare och solälskare till. En liten krog öppet för lunch, stort trädäck. Coolt. Bil behövs.

 

Klubbliv

Trender gör att nya och gamla ställen byter plats, titta gärna i färska City Guides för att vara uppdaterad.

Docas är alltid rätt, det är lätt att vandra från ställe till ställe eller under sommaren sitta på bryggan och njuta av allt vimmel.

Övrigt:

Cinco Lounge Rua Ruben A Leitáo 17A. Har en massa spännande drinkar. Lounge, Rua da Moeda 1 vid Cais do Sodre. Livemusik och disco. Lux, Av. Infante Henrique, Santa Apolonia.glamoröst och trendigt.

 

Bengtsson© 2010 • Privacy Policy • Terms of Use

www.portugal-turist.se