Portugal Pilgrimsvandringar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LIVET SOM PILGRIM – VI UPPTÄCKER GALICIEN, PORTO OCH LISSABON DEN 15 – 22/11, 2014

 

Välkommen med på en spännande resa till det okända Spanien, den vilda och vackra nordvästra provinsen, Galicien.  Vi reser med flyg, lokaltåg och buss. Tanken är att visa det gamla Spanien där tiden har stått stilla. Resan tar oss till platser som först erövrades av vikingar, fantastiska fjordar och små byar. Medeltida städer, kloster, kyrkor och vacker natur. Programmet bjuder på korta och längre vandringar, stillhet och eftertanke, möten med galicier och pilgrimer från hela världen. Vi åker till Finistere, den västligaste punkt som var slutmål, ”Fin del Camino” på den gamla pilgrimsvägen.

Resan går den 15-22 november. Vädret är omväxlande men oavsett sol eller regn skall vi njuta av naturen. Ordentliga kläder och bekväma skor som passar för friluftsliv och för vandring för dig som väljer att gå delar av El Camino.

En höjdpunkt på resan är Santiago de Compostela. Denna mytomspunna stad med sin stolta katedral som sedan medeltiden lockat pilgrimer från hela världen. Vi får en privat guidning till fots och även ett guidat besök i katedralen. Resan omfattar även program och övernattning i Porto och i Lissabon.

 

Att vara en pilgrim handlar om att söka FRIHET, ENKELHET och LÅNGSAMHET i det liv vi lever på jorden här och nu. Att längta efter BEKYMMERSLÖSHET, ANDLIGHET och DELANDE – och inte minst: att söka TYSTNADEN i en vardag som ständigt omger oss av brus. Dessa, pilgrimens sju nyckelord, sätter vi som tema för våra sju pilgrimsdagar i sköna Galicien; att meditera över och samtala kring. Pilgrimsfärden är ju en inre vandring i den yttre vandringens form.

Resan leds av Kaplan Lena Sollerman, färdledare är Bea Bengtsson.

TEKNISK ARRANGÖR HUMMINGBIRD GRUPP & KONFERENS, kontakt bea@hummingbird.se. Tel: 070 797-6485

Beställ program och kontakta oss gärna om du har frågor om resan. Lena Sollerman. lena@sollerman.se

©Bea Bengtsson Travel 2014

 

Bengtsson© 2010  • Privacy Policy • Terms of Use

www.portugal-turist.se