Portugal Madeira Azorerna Öar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portugals underbara öar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azorerna

Från den 9 februari, 2010 kan du flyga direkt med SATA Airlines mellan Arlanda och Ponta Delgada på huvudön San Miguel. Kan kombineras flera av de övriga öarna.

 

De portugisiska sjöfararna upptäckte öarna 1427. Med läget mitt i Golfströmmens ljumma Atlantvatten är öarna en av de mest orörda platserna på jorden.

Tack vare den nya direktförbindelsen från Stockholm kan du nu smidigt besöka dessa charmiga och vackra öar som ligger ca 150 mil väster om Lissabon.

 

San Miguelön är välkänd på den svenska marknaden. De flesta bor på bra hotell i centrum av Ponta Delgada. En vacker stad där torg och byggnader vittnar om den vulkaniska aktivitet som skapat dessa öar. Byggnadsmaterialet är ofta den vackra gråsvarta lavastenen.

 

Naturen finns alldeles inpå knuten, kuperad terräng med friska gröna kullar där svart-vita kor betar av friskt och rent gräs. Den lokala produktionen av mjölk, smör och ost bekräftar detta.

 

Teplantager ger ett unikt lokal producerat the. Vi har besökt och ofta handlat olika the sorter på plantagen Chá Gorreana. På vägen dit passerar man stora fält av ananasplantage.

 

En av många anledningar att besöka Azorerna är den orörda och vackra natur som lockar till uteliv och vandringar. Oavsett säsong är det som att vandra i en botanisk trädgård, växter som vi kämpar med i små krukor växer här som stora och pampiga buskar och häckar. Julrosor, Ginst, Hibiskus, Bougainvillea och olika kulörer av Hortensia är några av alla växter.

 

Ett bra sätt att ta sig runt är att hyra cykel och ta del av bra cykelkartor med tips på turer och trevliga stopp med utsiktspunkter och tips på små och lokala restauranger.

 

Det finns ett flertal längre och kortare turer med båt för att skåda valar och andra däggdjur som trivs i detta ljumma och näringsrika vatten. Det är ingen garanti att du ser val men delfiner kan man stor säkerhet träffa på. Turerna bokas lokalt, lämpligt att avvakta väderprognosen. Lider du av sjösjuka kan det vara klokt att avstå.

 

Läs mer på den officiella hemsidan www.visitazores.travel

Vi har i många år bokat via en lokal agent som kan sina öar. Se Melos hemsida, www.melotravel.com. Hyrbil kan bokas på plats eller innan du reser. Lätt att köra runt.

 

Bengtsson© 2010  • Privacy Policy • Terms of Use

www.portugal-turist.se