Portugal Shopping

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shopping Portugal

 

 

I Baixa och Restauradores hittar man fortfarande många och små specialbutiker som säljer allt från skor, husgeråd, knappar, tyger, barnkläder, herrkläder med skrädderi, dukar och hantverk. Specialaffärer säljer även torkad fisk - bacalau, ostar, viner och port.

Lissabon är mycket en levande stad där man fortfarande bor i alla centrala stadsdelar. Små hostal och hotell tillför ytterligare liv till stadsbilden.

Trenden i Portugal som i resten av världen är att nya och stora shoppingcentra växer upp i utkanterna. Du kan nå de flesta med tunnelbanan. Här är några tips:

Blå linjen till Colegio Militar/Luz och Centro Colombo.

Gröna linjen med byte till röda linjen. Hållplats Oriente och Parque de Nacoes, området byggdes i samband med den stora världsutställningen i Lissabon 1998.

Ledsnar du att vara inomhus i Vasco da Gama shoppingcenter väntar linbanan som svävar över området. Här ligger även Havsakvariet Oceanário de Lisboa.

 

Marknader – hör med hotellet vilka dagar det är marknad,

många marknader ambulerar och flyttar runt bland orter i och kring Lissabon.

Besöker du Sintra finns här Feira da Sáo Pedro.

Feira da Cascais brukar hålla till vid tjurfäktningsarenan, här finns allt från solglasögon, skor, kläder, hantverk och mat.

Den mest kända är Feira da Ladra, tjuvarnas marknad, det mesta är 2nd hand.

En underbar gammal marknad som säljer allt för matbordet och som även har flera bra restauranger hittar du mittemot Cais do Sodre, Mercado da Ribeira.

 

 

Bengtsson© 2010 • Privacy Policy • Terms of Use

www.portugal-turist.se