Portugal Flyg Transporter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flyg och lokala transporter

 

 

 

Att boka flyg och transporter 

Det är enkelt och smidigt att boka flyg och övriga transporter på nätet, men du kan med glädje anlita de arrangörer som bokar paketresor för individuella och arrangörer som ordnar specialresor för grupper.

 

Hit reser du året om och enklast med TAP Air Portugal som har dagliga förbindelser från Stockholm och Köpenhamn.

 

Du kan lätt ansluta med SAS från övriga delar av Sverige.

Från Göteborg flyger, med mellanlandning, KLM, Lufthansa, Brussels Airlines m fl. till Lissabon.

 

Här kan du boka flyg och hotell.

 

Naturligtvis kan du även åka charter till Portugal, klicka här och här för olika förslag.

 

 

 

Kombinera

Det är lätt och smidigt att förflytta sig mellan Lissabon och kustorterna vilket gör det lämpligt att kombinera några nätter på hotell i Lissabon och sedan flytta till Estoril & Cascais med sol, bad, golf, vandringar eller varför inte bara sitta och titta på folklivet.

  

Lokala transporter 

·         Skaffa en bra linjekarta för tunnelbana, spårvagn och bussar på turistbyrån som ligger på Avenida Liberdad. Du kan även leta på webben innan du åker hemifrån. www.metrolisboa.pt (även på engelska).

·         Tunnelbanenätet är väl utbrett, lättnavigerat och har täta turer. Vagnarna gör ett kort stopp vid varje station så var beredd när du skall gå på och av tåget. Det finns flera utgångar så håll koll på vart du skall, fråga gärna. Håll i väskor och plånböcker där det är mycket folk.

·          Förköp biljetter till buss och spårvagn i gula kiosker märkt Carris.

·          På spårvagnarna finns automater där man kan betala avgift med mynt.

·         Spårvagn E28 kör "sightseeing”, den kan man åka ett par gånger för att lära sig hitta. Det är ofta väldigt mycket folk som vill åka, leta dig tillbaka ett par hållplatser från citykärnan så får du garanterat plats. Det är korta avstånd mellan hållplatserna.

·         Taxi är billigt och säkert i Lissabon, se bara till att de sätter på mätaren. Ge dricks och jämna av uppåt, men minst 10%.

 

Att ta sig lite utanför Lissabon

Från ”Cais do Sodre” den stora knutpunkten går färjor över Tejofloden till bla Cacilhas, en charmig knutpunkt för bussar som går österut längs kusten.

Åk vidare med spårvagn eller buss från den nya terminalen.

Ät en god lunch på Restaurang Marisqueira ”Vale do Rio” precis i hamnen.

Mil efter mil med sandstrand, en kul bussresa från Cacilhas till Caparica.

Buss till fiskebyn Sesimbra, här kan man gott lägga in en övernattning.

 

Med tåget till gamla hamnen – Docas på Lissabon sidan.

Det är gott om trevliga restauranger i det gamla hamnområdet Docas. En charmig stadsdel där det är fullt ös på kvällar och nätter. Ligger alldeles nedanför Punte 25 Abril,  bron som liknar Golden Gate bron, Jesusstatyn (som i Rio) står mäktigt på andra sidan Tejo.

 

Sintra, den gamla staden som klättrar längs bergskedjan Serra de Sintra. Det var hit de gamla portugisiska kungarna tog sin tillflykt under sommaren. Här är grönt, svalt och regnar mycket. Den är med på Unesco’s lista över världsarv. Tåg eller lokalbuss är bästa sättet att ta sig hit. Det är bra förbindelser med tåg från den vackra stationen vid Rossio.

 

 

Kommunikationer till övriga Portugal med tåg och buss

Portugals tågnät är väl utvecklat, inrikesnätet är effektivt, snabbt och prisvärt. Det tar drygt tre timmar från Lissabon till Porto eller till Faro.

Internationella linjer trafikerar flera orter i Spanien, södra Frankrike och Paris. AP – Alfa Pendular är snabbtåg och IC är snälltåg. Tåg kan enkelt bokas på nätet, se www.cp.pt. (Även på engelska).

Föredrar du att åka buss går det att boka biljetter på

www.rede-expressos.pt denna sida med busslinjenät finns endast på Portugisiska.

 

Bengtsson© 2010 • Privacy Policy • Terms of Use

www.portugal-turist.se